Belföld

Élénk érdeklődés az Európa terv iránt

Március 14-ig közel 210 ezren letöltés volt az europaterv.hu honlapon - mondta a kormányszóvivő szerdán, a kabinet ülését követő tájékoztatón, Budapesten.

Gál J. Zoltán hozzátette: a múlt héten 54 ezer kattintás és 32 ezer letöltés volt az internetes oldal pályázati keresőjében. A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy február 16-ától működik az eurapaterv.hu honlap, ahol 1.365 milliárd forintnyi forrás férhető hozzá.

Tájékoztatása szerint a turisztikai pályázatok iránt a legnagyobb az érdeklődés: ez a keresések 11 százalékát teszi ki, de hasonlóan sokan tájékozódnak a vállalkozásfejlesztés iránt is. Növekedett a mezőgazdasággal kapcsolatos keresések száma, az elmúlt héten pedig a legtöbben a gazdasági, a foglalkoztatási és a földművelésügyi tárca által kiírt támogatásokat nézték meg – tette hozzá Gál J. Zoltán.

Közölte: a letöltők több mint fele vállalkozás, köztük is a kisvállalkozások aránya a legnagyobb, de jelentős az önkormányzatok és a magánszemélyek érdeklődése is. A kormányszóvivő korábban elmondta: az internetes oldal népszerűsítésére a kabinet közbeszerzésen keresztül 100 millió forintot költ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik