Belföld

Medgyessy népszerűtlenebb, mint valaha

A Medián legfrissebb felmérése szerint 7 százalékkal csökkent a Fidesz előnye az MSZP előtt. Egy "most vasárnapi" választáson a biztos szavazók fele a nagyobbik ellenzéki pártra, mintegy négytizede a szocialistákra, hat százalékuk pedig az SZDSZ-re szavazna - írja a Magyar Hírlap.

A szocialisták nem szerezték vissza régi szavazóikat, a Fidesz veszítette el az újakat. Igaz, az MSZP elbizonytalanodott szavazóinak egy része újból aktívabbá vált.

Könnyen lehet, hogy Medgyessy Péter kezdeményezései mozgósították őket – miközben maga a miniszterelnök márciusban is vesztett a népszerűségéből. Bár az MSZP helyzetének javulása feltehetően nem független a miniszterelnök közjogi javaslataitól és a vitáktól, a gazdasági témák háttérbe szorulása nem jelenti azt, hogy a kormány és a miniszterelnök megítélése túljutott volna a mélyponton.


A kormány teljesítményével való elégedettség a januári negatív rekord óta érdemben nem változott (36 pont), Medgyessy népszerűsége pedig még soha sem volt olyan alacsony, mint márciusban. A százfokú skálán 41 pontra értékelték teljesítményét, ami ötpontos esés a múlt hónaphoz képest. A kormányfő a legnépszerűbb 67 ponttal 2002 augusztusában volt, ahogy kormánya is (62 pont).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik