Belföld

Szanyi Tibor lemondását követeli a Fidesz

Az ellenzék szerint Szanyi Tibor politikai államtitkárnak távoznia kell az agrártárcától, mert több millió forintos állami megbízást kapott egy volt cége.

Sem az MSZP, sem pedig a kormányszóvivő szerint nem sérti az etikát az, hogy Szanyi Tibor egy volt cége közbeszerzési eljárásán több millió forintot kapott attól a bizottságtól, melyet az államtitkár felügyelt. A Fidesz erről másképpen vélekedik.

“Korábban is volt egy hasonló ügy, mindannyian emlékezhetünk rá, hogy 2003. elején napvilágra került, hogy Kiss Elemér akkori kancelláriaminiszter volt ügyvédi irodája kapott egy állami cégtől megbízást több tízmillió forint értékben, közpénzből. Akkor Kiss Elemérnek távoznia kellett, és Medgyessy Péter akkor azt mondta, hogy jog és erkölcs közül mindig a szigorúbbat kell választani, és szintén kifejezésre juttatta, hogy nem felel meg az ő erkölcsi mércéjének, ha valamely hivatalban lévő politikus, köztisztviselő, vagy más vezető az állami vagyonnal erkölcsileg megkérdőjelezhetően bánik, még ha a törvény betűjének az eljárás meg is felel” – fogalmazott Szijjártó Péter, a párt parlamenti képviselője.

“Mi most úgy gondoljuk, hogy a jelen helyzet sokkal súlyosabb, mint Kiss Elemér ügye volt, hiszen túl azon, hogy Szanyi Tibor korábban többségi tulajdonosa volt ennek a cégnek, ettől a tulajdonától megvált, azonban meg nem cáfolt sajtóértesülések és a cégkivonat szerint is a cég jelenlegi ügyvezetője Szanyi Tibor testvére” – mondta Szíjjártó. A Fidesz az eset súlyossága miatt Szanyi Tibor távozását követeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik