Belföld

Napirend előtt a Baumaggal foglalkozott a parlament

Napirend előtt a parlament is foglalkozott a Baumag szövetkezet ügyével. A befektetők már többször hallatták hangjukat az ügyben.

Napirend előtt a szocialista Molnár László azt kérte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől, hogy vizsgálja meg újra, kirendelhet-e felügyeleti biztost a Baumag szövetkezetek élére, melyek ellen vizsgálat indult. A képviselő elmondása szerint 30 ezer ember nem lát esélyt pénze visszafizetésére. A politikus azt is felvetette, az ügyészségnek zárolnia kellene ezen befektetési szövetkezetek vagyonát.

A PSZÁF álláspontja az, hogy e cégek ügyében nincs hatásköre. Veres János pénzügyi államtitkár viszont a következőket mondta: úgy értelmezi a kormányzat, a felügyelet kizárólagos felelőssége annak megítélése, hogy valamely tevékenység a törvény hatálya alá tartozik-e, vagy sem, ezért úgy gondolom, hogy kellene, hogy a felügyelet reagáljon erre a kérdésre, és bízom benne, hogy ez a fajta igény meghallgatásra fog találni.

Az államtitkár szerint éppen az ilyen esetek elkerülésére és megoldására lenne alkalmas a jelenleg Alkotmánybíróság előtt lévő pénzügyi befektetők védelméről szóló törvény.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik