Belföld

A német után osztrák leánycéget alapít a Kürt Rendszerház Rt.

Legkésőbb 2004 májusáig megkezdi működését a Kürt Rendszerház Rt. második külföldi leánycége, a bécsi székhelyű KUERT Datenrettung Austria GmbH - mondta az MTI-Econewsnak Kürti Sándor, a Kürt Computer Rendszerház Rt. vezérigazgatója.

A KUERT Datenrettung Austria GmbH 200 ezer euró jegyzett tőkével alakul, 100 százalékos tulajdonosa a Kürt Rendszerház Rt. A cég felépítése és működése hasonló lesz a 2002 novemberében Németországban alapított KUERT Datenrettung Deutschland GmbH-éhoz. A hat helyi – osztrák – mérnök munkáját egy éven keresztül egy magyarországi szakember irányítja, a pénzügyi, illetve marketing feladatokat outsourcingba adják.

Az osztrák leánycég megalapítását a KÜRT Rendszerház e hét végén, a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a CeBiten jelenti be.

A Kürt Rendszerház 2002 novemberében ugyancsak 200 ezer eurós jegyzett tőkével alapította meg németországi leánycégét. Induláskor a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH ügyvezetője, Ernst Eder elmondta, a cég 2003-ban 200-250 megrendeléssel és 300-350 euró bevétellel számol. A társaság az első évben némileg túl is teljesítette ezt a tervet, havi 50 ezer euró bevételével már ebben az hónapban önfenntartó lesz – mondta Kürti Sándor. Idén a németországi leánycég profilja is bővül: a piaci igényekhez igazodva megkezdik a prevenciós tevékenységet, az adatvédelmet. Az üzleti terv szerint az összesen 1 millió euró németországi befektetés négy év alatt térül meg.

A Kürt Rendszerház Rt. 2003-ban közel 1 milliárd forint árbevételt ért el, adózás előtti profitja 100 millió forint körül várható – mondta a vezérigazgató. Tavaly mintegy 300 millió forintot fordítottak a külföldi cégek alapítására, illetve magyarországi fejlesztésre. A fedezettségi mutató jelentősen, 82 százalékra javult 2003-ban. Az adatmentés területén nemzetközileg is elismert Kürt Rendszerház Rt. 1997-ben kezdett el adatvédelemmel foglalkozni, 2000-ben még nem származott bevétele ebből a tevékenységből, 2002-ben azonban már több, mint 600 millió forintot hozott az adatvédelem.

A Kürt Rendszerház Rt. és két leánycége, a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH és a KUERT Datenrettung Austria GmbH a közös logóval, KUERT Information Security Group néven működik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik