Belföld

Életveszélyesek lehetnek a Siemens villamosok

Életveszélyesek lehetnek egy német lap szerint a Siemens Combino típusú villamosai, ezért a gyártó arra figyelmeztette az európai városok közlekedési vállalatait, hogy átmenetileg vonják ki a forgalomból a járműveket. Budapest is Combino villamosokat vásárol 40 milliárd forintért a Nagykörútra - olvasható a Magyar Hírlapban.

Számos európai városban le kellett állítani a Siemens villamosokat, miután a gyártó cég konstrukciós hibára figyelmeztette a közlekedési vállalatokat. Budapest is Combino villamosokat vásárol a következő években a Siemenstől mintegy 40 milliárd forintért a Nagykörútra, a 4-es, 6-os vonalra. A járművek 2006-tól szállítják az utazókat.

A Siemens minden Combino villamost üzemeltető társaságot felszólított, hogy a 120 ezer kilométernél nagyobb futásteljesítményű járműveket ideiglenesen vonják ki a forgalomból, mert egy régebbi modell átvizsgálásakor eddig nem ismert repedéseket találtak az ajtók és ablakok tetővel való összekapcsolásánál.

Az Online Reports című svájci internetes lap szerint a Siemens arról tájékoztatta a baselieket, hogy a megrepedt elemek balesetnél könnyen kettétörhetnek, és a tetőszerkezet beomlása az utasokat veszélyeztethetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik