Belföld

Az APEH hitelesítési eljárást vezet be a visszaélések miatt

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által kiadott igazolásokat a visszaélések lehetőségének csökkentése érdekében az illetékes igazgatóságok sorszámmal ellátott száraz bélyegző lenyomattal hitelesítik - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Az APEH közleménye szerint az elmúlt évben 558.372 adó-, jövedelem- és illetőségigazolást adott ki.

Az elmúlt napokban a nyomozó szervek több – az APEH igazgatóságok adatait tartalmazó – hamis szárazbélyegzőt találtak – áll a közleményben.

A hamisított APEH igazolások felhasználásának elkerülése érdekében az ügyfelek – a kérelem benyújtásakor nyilatkozattal – kérhetik, hogy a felhasználóknak közvetlenül küldjék el az igazolásokat. A közlemény szerint ezzel csaknem teljesen kizárható a hamisítás lehetősége.

A felhasználók a közvetlenül kiadott adóhatósági igazolások valódiságáról az igazoláson szereplő APEH igazgatóság megkeresésével is meggyőződhetnek. A közleményben az APEH azt javasolja az érintett ügyfeleknek, hogy az igazoláson feltüntetett APEH igazgatóságtól az igazolás másolatát tartalmazó levélben kérjenek tájékoztatást az okirat eredetiségének megerősítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik