Belföld

700 millóért tovább épül a kehidai üdülőfalu

Az elmúlt évben befejezett közel 3 milliárd forint értékű beruházásokat követően újabb, 700 millió forint értékű szállás- és vonzerő-fejlesztésbe kezd a Kehida Termál Kft., a jó idő beálltával megkezdik egy 100 apartmanból álló, többnyire családoknak szánt biofalu építését.

Horváth Tihamér, a középső Zala-völgyben található Kehidakustány gyógy- és élményfürdőjét, szállodáját tulajdonló társaság vezetője az MTI-nek elmondta: az augusztustól működő, egyszerre 300-320 vendéget fogadó üdülőfalu 600 millió forint költségének kétharmadát bankhitelből fedezik.

A beruházással egy időben kezdik el a nyári beléptető rendszer telepítését és vele együtt két szabadtéri csúszda építését, amelyet az ősszel elkészülő és trambulinnal ellátott mélymedence követ, vízforgató gépházzal. Így már csaknem 3000 négyzetméter vízfelület fogadja a vendégeket. A fejlesztés 100 millió forintba kerül és saját forrásból fedezi a társaság.

Horváth Tihamér a kehidai fürdőközpont forgalmáról elmondta: 2002-ben 153 ezer, tavaly már 407 ezer látogatójuk volt, ez év végéig pedig 500 ezernél több vendégre számítanak. A komplexum 42 szobás szállodája tavaly 20662 vendégéjszakát értékesített, átlagosan 4,2 napos tartózkodási idővel és 63 százalékos kihasználtsággal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik