Belföld

Nagy Sándor nem jelent meg a parlamenti EU-bizottság előtt

Hogyan érintik a takarékossági intézkedések európai uniós csatlakozásunkat? – erre keresték a választ a képviselők az Országgyűlés EU Integrációs Ügyek Bizottságának keddi ülésén.

Baráth Etele államtitkár leszögezte: a 11,6 milliárd forint elvonása nem érinti az EU-pénzek fogadását, illetve a társfinanszírozástól „egyetlen fillért sem vonnak el”. A megtakarítást a működési- és igazgatási költségek lefaragásával érik el. Hörcsik Richárd alelnök (Fidesz-MPP) ezt „merész” kijelentésnek tartja.

A bizottság szabaddemokrata elnöke bejelentette, Nagy Sándort is szerették volna meghallgatni, ám a területfejlesztési politikai államtitkár előzetesen úgy tájékoztatta Szent-Iványi Istvánt, hogy az elvonás nem érinti a hozzá tartozó programokat, ezért nem jelenik meg a bizottság előtt.


Szent-Iványi ennek kapcsán leszögezte, bizonytalanságot okoz Nagy Sándor hozzáállása; amennyiben az államtitkár megtévesztette a bizottságot, az a demokrácia csorbítását jelenti. A bizottság továbbra is igényt tart Nagy Sándor beszámolójára az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik