Belföld

Nyereséggel nyitottak New York tőzsdeindexei

Hétfőn nyereséggel nyitott a Wall Street: a vezető tőzsdeindexek közül a DJIA 2,89 pontos, az összetett Nasdaq index 3,66 pontos emelkedéssel kezdett.

A Nasdaq összetett indexe 0,36 százalék (7,48 pont) csökkenéssel 2047,63 ponton fejezte be a pénteki napot, a 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 0,07 százalékkal (7,55 ponttal) 10 595,55 pontra nőtt.

A nap folyamán az indexek értéke tovább emelkedhet, a hangulatot a vállalati felvásárlásokról szóló hírek javíthatják tovább.

A Bell South telekomszolgáltató közölte, hogy 5,85 milliárd dollárért eladja latin-amerikai érdekeltségeit a spanyol Telefonica-nak. Az élelmiszeripari J.M. Smucker pedig bejelentette, hogy 500 millió dollárért megvásárolja az International Multifoods-ot.

A Dow tag Eastman Kodak hétfőn közölte, hogy a Nexpress Solutions, valamint az elektronikus nyomdagépeket gyártó Heidelberg Digital megvásárlása idei árbevételére jótékony hatást gyakorol ugyan, de egy részvényre jutó nyereségét minden bizonnyal csökkenti. A General Electric bejelentette, hogy 3,8 milliárd dollárt kíván fordítani saját részvények vásárlására.

Pénteken kisebb sokkhatásként érte a piacokat a februári munkaerőpiacról szóló jelentés: a foglalkoztatottak száma a vártnál lényegesen alacsonyabb volt.

“A piacok még mindig a pénteki munkaerő piaci jelentést emésztik. A befektetők latolgatják Warren Buffet, az omahai varázsló múlt heti kijelentését is, aki nem lát jó befektetési lehetőségeket a részvénypiacon a jelenlegi árfolyamszinteken” – mondta John Person, az Infinity Brokerage Services elemzője. Buffet egy befektetőinek szóló levélben vélekedett úgy, hogy inkább teljes vállalatokat vásárlásában lát jó lehetőségeket, mintsem tőzsdei részesedések vételében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik