Belföld

Négy tematikus csatornát indítana az MTV új elnöke

Pénzügyi lehetőségektől függ, hogy a Magyar Televízió elnöke mikor indítja el azt a négy tematikus csatornát, amelyet győztes pályázatában leírt - számol be a Népszabadsgá.

Rudi Zoltán pénteki megválasztásakor azt jelentette be, hogy a populárisabbra hangolt főadó mellett egy nosztalgia-, hír-, sport- és kulturális csatornát működtetne a Magyar Televízió. A rétegigényeket kielégítő csatornák beindítását korábban már Friderikusz Sándor is javasolta elnöki pályázatában, és Ragáts Imre volt tévéelnöknek is voltak hasonló elképzelései.

A legkönnyebben nosztalgiacsatornát tudna beindítani a közszolgálati tévé, archívuma ugyanis szinte korlátlan lehetőséget kínál erre. Szintén megoldhatónak tűnik a kulturális csatorna, hiszen jelenleg is ad már például színházi közvetítéseket is a Magyar Televízió, azt is vállalva, hogy ezek kisebb nézettségűek. Rudi egyébként hetvenezerre becsülte egy színdarab nézettségét, amely kereskedelmi televízióknál elhanyagolható mutató, ugyanakkor, ha a színházak befogadóképességét nézzük, ez több száz telt házas előadás nézettségének felel meg.


Bár a Magyar Televíziónak van kiépített hírszerkesztősége, anyagilag mégis nehéz megoldani egy hírcsatorna indítását, hiszen például a hasonló műfajban utazó Hír TV is befektetőket keres jelenleg. A parlamenti közvetítéseket például itt lehetne sugározni, és eleget lehetne tenni annak az igénynek, hogy valamennyi párt rendezvényeiről bőségesen számoljon be a köztévé.

A legnehezebbnek a sportcsatorna indítása tűnik. Van már kereskedelmi konkurencia, amely a világ legjobb futballbajnokságaiból ad élő közvetítéseket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik