Belföld

Helyreállt a rend a posta budaörsi központjában

A Magyar Posta budaörsi logisztikai központjában a hét elejére feltorlódott mintegy nyolcszázezer küldeményt vasárnapra feldolgozták. A késedelmesen kézbesített küldemények miatt kártérítési igényről egyelőre nem tudnak, ám ha a későbbiekben ilyen lesz, akkor indokolt esetekben a posta fizetni fog.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter sajtótájékoztatón vasárnapi, budaörsi sajtótájékoztatóján elmondta: hétfőtől a nyugdíjkifizetéseket rendben teljesítik, és a március 20-ig esedékes személyi jövedelemadó-bevallások kezelését is biztosítja a posta. A miniszter kérésére egy bizottság kivizsgálja a kialakult helyzet okait.

Szabó Pál, az MP Rt. vezérigazgatója elmondta, jelenleg Budaörsön száz postai dolgozó és 49 postai szakközépiskolai diák dolgozik. A posta a budaörsi logisztikai központot 9,5 milliárd forint saját beruházással hozta létre, és május elsejéig folyamatosan átkerül ide a postai küldemények hagyományos feldolgozási módja a Keleti pályaudvar mellől. A logisztikai központ kialakításának célja az, hogy 2007 végére a Magyar Posta fel tudja venni a versenyt az Európai Unió tagországainak postáival.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik