Belföld

A szocialisták nyomást gyakoroltak a Munkáspártra?

Az MSZP önkormányzati szinten próbált nyomást gyakorolni a Munkáspártra, hogy vonja vissza népszavazási kezdeményezését a kórház-privatizáció elutasításáról, és ne induljon az európai parlamenti választásokon – mondta Thürmer Gyula pártelnök. A Magyar Hírlap az MSZP szóvivőjének cáfolatáról számol be.

“A Munkáspárt tántoríthatatlan, március 10-én benyújtjuk a népszavazás kiírása érdekében összegyűjtött 270 ezer aláírást” – mondta Thürmer, aki találkozót kért az államfőtől és a kormány-főtől. Elállnának a népszavazástól, ha Medgyessy Péter megígéri, nem lesz kórház-privatizáció, és meneszti a szakminisztert.

A nyomásgyakorlás kisebb-nagyobb fenyegetéseket jelent – mondta a Munkáspárt elnöke. Például azt, hogy több pénzt kérnek majd a helyi pártszékház bérletéért. A fővárosban Angyalföldről, illetve Nógrád, Baranya, Békés és Szolnok megyéből érkeztek jelzések. Hadüzenetnek tekintik Kovács László MSZP-elnöknek egyik nyilatkozatát is, amelyben szélsőségesnek, antidemokratikusnak minősítette a szervezetet. A Munkáspárt semmilyen fenyegetés hatására nem áll el a népszavazástól – közölte a pártelnök. Thürmer Gyula levélben találkozót kért Medgyessy Pétertől és Mádl Ferenctől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik