Belföld

Kétmilliárd forintnyi Raiffeisen-kötvényt részvénnyé változtatnak

Mintegy 2 milliárd forint értékű átváltoztatható Raiffeisen Bank kötvényt részvénnyé változtatnak a kötvénytulajdonosok, s ezzel a bank jegyzett tőkéje 26,904 milliárd forintról legalább 28,904 milliárd forintra nő - mondta az MTI-Econewsnak Görög Eszter, a Raiffeisen Bank Rt. titkárságvezetője.

A Raiffeisen Bank 1999-ben, lakossági üzletágának elindításával egy időben bocsátott ki nyilvános kibocsátással 5,282 milliárd forint össznévértékű részvénnyé változtatható kötvényt. A kötvények részvénnyé változtatására minden évben egyszer, a közgyűlést megelőzően van mód.

A Raiffeisen Bank igazgatósága 2004. március 10-én dönt arról, hogy a március 11-i közgyűlésen milyen osztalékjavaslatot terjeszt a közgyűlés elé. A Raiffeisen Bank 2003-ban rekord összegű, 13,11 milliárd forint adózás előtti profitot ért el. A bank ugyan erőteljes expanziós fázisba lépett – három év alatt hetvennel növeli fiókjai számát -, de az elmúlt években szinte minden évben fizetett osztalékot tulajdonosának, a Raiffeisen-csoportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik