Belföld

10 milliós borturisztikai fejlesztés Szentgróton

Tízmillió forint ráfordítással vendégfogadásra is alkalmas borházzá bővítik a zalaszentgróti szőlővidék és egyben Zala megye legnagyobb ilyen profilú vállalkozása, a Veress-pincészet csáfordhegyi pincéjét.

Mint a cég társtulajdonosa, Veress János az MTI-nek elmondta, a 10 millió forintos költséghez 4 millió forint támogatást nyertek el a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság pályázatán.

A fejlesztés során a meglévő pincéhez 50 vendég fogadására alkalmas borozót, két társasági teraszt és vizesblokkot építenek, továbbá kialakítanak egy busz- és személygépkocsi parkolót. A létesítmények a tervek szerint a turistaszezon kezdetére, május elejére elkészülnek.

A borturisztikai fejlesztés a jövő évben válik teljessé – mondta Veress János -, ugyanis egy közeli régi pincét átalakítanak szállásépületté, amivel a Zalai borút és egyben a Balatonmelléke Borvidék egyik legteljesebben kiépített “megállóhelye” lesz a csáfordhegyi.

A megye legnagyobb családi szőlészete 15,5 hektár termő és közel 3 hektár új telepítésű ültetvényen gazdálkodik. Az e vidékre jellemző gyümölcsös aromájú fehérborokból évenként átlagosan 1.500 hektóliter kerül üvegekbe a Veress-pincészet korszerű palackozójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik