Belföld

További találgatások a Deutsche Bank felvásárlásáról

A Deutsche árfolyama az ágazat egészének javulását meghaladó ütemben emelkedik, miután megújultak azok a találgatások, amelyek szerint az amerikai Citigroup Inc szemet vetett a legnagyobb német bankra.

“A befektetők ismét elkezdtek játszani a felvásárlási spekulációkra. A Commerzbankkal és a HVB-vel szemben itt úgy tűnik, mintha történne valami. A Deutsche Bank részvényének ára ma délelőtt három százalékkal nőtt, legnagyobb mértékben a két százalékkal emelkedő ágazati indexet alakító banki papírok közül.

A Deutsche Bank megtagadta, hogy reagáljon a pletykákra. Hasonló találgatások idén egyszer már felnyomták a Deutsche Bank árfolyamát, így az most hét százalékkal jobban nőtt, mint európai versenytársaié.

A Deutsche Bank februárban azt közölte, nagyobb profitot kellene elérnie, mielőtt komolyan megfontolhatna egy jelentősebb egyesülést vagy felvásárlást; a bejelentésre néhány nappal azt követően került sor, hogy megszakadtak a Citigroup Inc.-del folytatott előkészítő tárgyalások. Kereskedők szerint egyébként a Deutsche Bank árfolyamának az is jót tett, hogy az UBS 77 euróról 83 euróra emelte árfolyamcélját.

A jelek szerint nem hat viszont a papírra a bank vezérigazgatójának a Mannesmann-perben való érintettsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik