Belföld

Jövő hétre ígérik a postaforgalom helyreállítását

A Magyar Posta budaörsi logisztikai központjában több százezer postai küldemény torlódott fel a hét elejére. A társaság ígéri a jövő héten már ismét normális üzemmódban kézbesítik a leveleket és a csomagokat - áll a főváros honlapján.

Hegyekben állnak a csomagok a Magyar Posta legújabb, még fel sem avatott budaörsi Országos Logisztikai Központjában. A központ rögtön hétfői indulásakor megbénult – túlterhelés és munkaerőhiány miatt. A 9,5 milliárd forintos beruházás keretében létrehozott levél- és csomagfeldolgozót hivatalosan április végén avatják fel. Addigra azonban a létesítménynek már teljes terheléssel kell dolgoznia. 
 
Szivi László, a társaság vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy főleg levélpostai küldeményeket nem tudnak időben kézbesíteni. Hozzátette: március 3-án 80 000 utalványt kellett volna a postának kifizetnie a jogosultaknak, ám ezek egynegyedét nem sikerült eljuttatni a megfelelő helyre.
 
Ez utóbbi utalványokon szereplő összegeket legkésőbb március 4-ig megkapják a jogosultak, s ha szükséges, akkor hétvégén is kézbesítenek csomagokat a torlódás mielőbbi megszüntetése érdekében – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik