Belföld

Jól alakul a Mol-részvények jegyzése

Megkezdődött hétfőn a Mol-részvények értékesítése belföldi magánszemélyeknek és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.-nél az MTI-nek annyit mondtak: a részvényjegyzési időszak lezárásáig a privatizációs szervezet semmilyen információt nem ad az értékesítés részleteiről.

A forgalmazó Raiffeisen Értékpapír Rt.-nél beszámoltak arról, hogy az első jegyzési napon az érdeklődés a várakozásoknak megfelelően alakult.

Az ÁPV Rt. 492 000 darab Mol részvényt kínált fel értékesítésre a március 5-éig tartó igénylési időszakban. A jegyzés 3-án vagy 4-én is lezárható, ha minden felajánlott részvényre érvényes igénylés érkezik. A nyilvános részvényértékesítési ár részvényenként 6500 forint.

A nyilvános részvényértékesítési ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 darab részvény igényelhető.

Ezen túlmenően kizárólag magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyek legfeljebb 200 darab részvényt halasztott fizetéssel is igényelhetnek, részvényenként 2500 forint befizetése mellett. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben megfizetni.

A kibocsátás vezető szervezője a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. Amennyiben az ÁPV Rt.-nek a teljes csomagot sikerül eladnia, úgy részesedése 0,5 százalékkal 11,8 százalékra csökken a Mol-ban. A privatizációs társaság február 17-én összesen 11 316 000 darab Mol-részvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek úgynevezett gyorsított részvényértékesítés keretében. A részvények értékesítési ára részvényenként 6 500 forint volt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik