Belföld

Felrobbant és elsüllyedt egy görög tanker az USA partjainál

Egy ipari alkoholt, etanolt szállító hajó felrobbant és elsüllyedt az Egyesült Államok keleti partjainál. A BBC szerint legalább hárman életüket vesztették a tragédiában, amelynek okát egyelőre nem közölték a hatóságok.

A 27 tagú legénységből 18 embert még keresnek a mentőosztagok. A 171 méter hosszú Bow Mariner nevű hajó a robbanás pillanatában 80 kilométerre volt az Egyesült Államok keleti partjaitól, Virginia államtól. A Bow Mariner Szingapúrban volt bejegyezve, és éppen New Yorkból Houston felé tartott. A legénység tagjai közül 24-en a Fülöp-szigetekről származtak, hárman görögök voltak.

A vegyipari célokra használt tanker 1982-ben épült, tulajdonosa a görög Ceres Hellenic Shipping cég. A hajó 13,3 millió liter ipari etanolt szállított. A hajó szombat este adott le először vészjelzéseket. Mire a mentőosztagok a helyszínre érkeztek, már a hajó lángolt, és a tengerészek a vízben voltak. A mentőosztagokhoz tartozó két búvárt szintén kórházba kellett szállítani, miután könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik