Belföld

Kökény szerint provokáció az ingyenes gyógyszerekről szóló hír

admin
admin

2004. 02. 28. 15:06

Tudatos provokációnak nevezte és cáfolta a kormányszóvivő, valamint az egészségügyi miniszter is azt a szombati lapinformációt, hogy a kormány megszüntetné az ingyenes gyógyszereket.

A Népszabadság című napilap szombati számában arról írt, hogy az egészségbiztosító és a gyógyszergyártók közötti informális egyeztetésen felvetődött az ingyenes gyógyszerek megszüntetése, a százforintos receptdíj és a hatósági gyógyszerár bevezetése.

“Hazugság az újabb lakossági gyógyszerterhelésről megjelent lapinformáció”, tudatos provokáció állhat a gyógyszertámogatások csökkentéséről a laphoz eljuttatott információk hátterében – nyilatkozta Gál J. Zoltán az MTI-nek. A kormányszóvivő elmondta: a gyógyszerkassza túllépésének megakadályozásáról napok óta egyeztetések folynak a piac szereplői között, az Országos Egészségbiztosító Pénztár (OEP) kezdeményezésére.

“A kormány olyan kiadásmérséklő támogatást fog támogatni a gyógyszerkassza betartása érdekében, amely a betegekre nem hárít több terhet, azonban a gyógyszerrendelés ellenőrzésével, a gyártói magatartás befolyásolásával állítja meg a gyógyszerköltségek növekedését” – hangoztatta.

Kökény Mihály egészségügyi miniszter az MTI-nek nyilatkozva elmondta: amikor a tárgyalások elkezdődtek, a felek moratóriumot fogadtak el arra vonatkozóan, hogy amíg nem születnek meg az egyezségek, addig nem nyilatkoznak a tárgyalásokról. Ezt nem a kormány és az OEP szegte meg – mondta, hozzátéve: tudatos provokációnak tartja, hogy úgy tüntessenek fel vitában elhangzott javaslatokat, mintha döntés született volna róla.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.