Belföld

Ötcsillagos, golfpályás szálloda nyílik Bükfürdőn

Az idén március 4-én nyílik meg a mintegy 22 millió eurós beruházással megépült, ötcsillagos Radisson SAS Resort-szálloda Bükfürdőn, a Birdland golfklub területén - mondta Karl Heinz Mingler, az új hotel igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Hegyi J. Attila, a szálloda egyik tulajdonosa, a Birdland Golf and Country Club elnöke elmondta: a 2002 októberében megindult magánberuházáshoz a Széchenyi-terv keretében 1 milliárd forintos támogatást nyertek. A tervek szerint a beruházás 8-10 év alatt térül meg.

A szálloda igazgatója elmondta: a szállodához egy 3500 négyzetméter alapterületű wellness központ tartozik 7 medencével. A szállodában két éttermet és négy bárt alakítottak ki. A hotel alapkövét 2002. októberében helyezték el.

Karl Heinz Mingler tájékoztatása szerint jelenleg 120 főt foglalkoztatnak, a dolgozók száma nyárra 200-220-ra emelkedik. Az idei évre 60 százalékos foglaltsággal számolnak, de nem kívánnak csatlakozni a már beindult árdömpinghez.

Hegyi J. Attila közölte: a golfpályán az idei év végére elkészül egy mintegy 100 lakásból álló villapark, amely az első üteme egy összesen 3,5 milliárdos beruházásnak. A villaparkban több ütemben összesen 250 apartmant építenek fel, a park alapterülete 15 ezer négyzetméter. Hozzátette: a tervek szerint az apartmanok egy részének tulajdonjogát értékesítik.

A közeljövőben a golfpályát is fejlesztik. Hegyi J. Attila elmondta: a golfpályán megvalósult és a jövőben meginduló, magyar magánszemélyek által végzett beruházások összértéke csaknem 10 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik