Belföld

Mecénás klubot alapítottak üzletemberek

Az esélyegyenlőtlenség csökkentésére, a támogatandó kezdeményezések felkutatására, bemutatására, a mecénások összefogására klubot hoztak létre üzletemberek.

A Mecénás klub megalapításában – amelyet az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal is felkarolt – 15 üzletember vett részt – mondta az esélyegyenlőségért felelős miniszter budapesti sajtótájékoztatón kedden, a társulás formális megalakulásakor.

A társulást üzletemberek alapították azzal a céllal, hogy az általuk megfogalmazott prioritások alapján, rászorult társadalmi csoportokat segítsenek – mondta Lévai Katalin, akit a klub tiszteletbeli tagjává választottak.

Az esélyegyenlőségi miniszter szavai szerint a klub eredményes és hagyományos adományozási stratégiákat gyűjt össze és dolgoz fel, s megnéznek általuk használhatónak vélt, korábban működött kreatív projekteket is.

A Mecénás klub a magyarországi mecenatúra kiemelkedő alakjainak szellemi műhelyévé kíván válni, s olyan társadalmi, szociális, szolidaritási sajátos politikát akar kialakítani, amely “régen egyszer jellemző volt” a szektorra – jegyezte meg Lévai Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik