Belföld

EU-miniszteri konferencia Budapesten az információs társadalomról

Új növekedési lehetőségek egy kibővített Európában címmel február 26-27-én Budapesten rendezik meg az európai miniszteri konferenciát az információs társadalomról.

Szent-Iványi István, az Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek Bizottságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a konferencia budapesti megrendezésével az Európai Unió elismeri Magyarország teljesítményét az információs társadalom fejlesztésében.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter úgy vélte, hogy mivel maga az Európai Unió is átalakul, Magyarországnak jó esélye van arra, hogy két-három év alatt felzárkózzon az információs társadalom építőinek élmezőnyéhez.

Kovács Kálmán elmondta: Magyarország a közeljövőben regionális tudásközponttá szeretne válni.

A konferencián a 15 tagország, a tíz csatlakozó ország, illetve Norvégia és Izland, valamint három tagjelölt és délkelet-európai ország, a nemzetközi intézmények, ipari csoportok, tudományos és civil szervezetek képviselőivel elemzik az információs társadalom kiépítésében elért eredményeket, illetve a rájuk váró feladatokat.

A konferencia lehetőséget nyújt az e-Europe 2005 akcióterv időközi értékelésére, az ezzel kapcsolatos stratégiai tárgyalásokra, illetve a nemzeti információs társadalom stratégiák és tervek megvitatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik