Belföld

Ferihegy a Wizz Air központja lesz

A Wizz Air légitársaság bázisrepülőtér-szerződést írt alá a Budapest Airport Rt.-vel - tájékoztatott közleményében a cég.

A lengyelországi Katowice után Ferihegy a második repülőtér, ahol a Wizz Air üzemeltetési központot alakít ki – közölte légitársaság. A járatok mindkét bázisról az Európai Uniós csatlakozással egyidőben, 2004 májusában indulnak, több mint 10 célállomásra.

Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója a közleményben azt emeli ki célként, hogy európai diszkont légitársaságként elérhető áron, minél több célállomásra kínáljanak járatokat. “Meggyőződésem, hogy járatainkkal a közép-kelet európai régió turisztikai és a gazdasági kapcsolatainak további fejlődéséhez is nagy mértékben hozzájárulunk majd.” – teszi hozzá.

A Wizz Air Európa új diszkont légitársasága 2004 májusában, az uniós csatlakozással egyidőben indítja járatait, a diszkont-modellnek megfelelően egyszerre több bázis repülőtérről. A tervek szerint a bázis repülőterek száma rövid időn belül ötre emelkedik.

A Wizz Air 2004 végére kilenc 180 üléses repülőgéppel rendelkezik majd, és a cég tervei szerint már ebben az évben Közép-Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága lesz.

A céget szeptemberben jegyezték be a brit cégjegyzékbe, majd leányvállalatokat alapított Magyarországon és Lengyelországban. A Wizz Air Hungary Kft. 97 százalékban a Wizz Air Ltd. tulajdonában van, 3 százalékot pedig a Swing Management Co. birtokol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik