Belföld

Nemcsók népszavazást tartana Bős-Nagymarosról

admin
admin

2004. 02. 18. 07:09

Nemcsók János egykori kormánybiztos szerint nemzetközi szakértők véleményét kellene kikérni a szlovákokkal fönnálló bonyolult és a Duna hajózhatóságát, valamint a Szigetköz ökológiai állapotát veszélyeztető helyzet föltárására - írja a Népszabadság.

Nemcsók úgy véli, hogy a szakértők által kidolgozott megoldást népszavazással kellene szentesíteni. A jelenlegi helyzet ugyanis szerinte csak a szlovák félnek jó, s Magyarországon akár ökológiai katasztrófát is okozhat – írja a Népszabadság.

Erdei György közigazgatási jogi helyettes államtitkár, a bősi tárgyalódelegáció kijelölt vezetője Nemcsók véleményére így reagált az országos napilapnak: e nyilatkozat olyan kérdéseket érint, amelyek a szlovák féllel történő további tárgyalások során komoly megfontolás tárgyát képezik. Ezek értékelését és elemzését figyelembe kell venni a magyar tárgyalási pozíció kialakításakor – fogalmazott Erdei György.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.