Belföld

Medgyessy: a pénzügyi szigor időszaka jön

Olyan időszak jön a magyar gazdaságban, amely következetességet, kiszámíthatóságot és kemény pénzügyi szigort igényel - mondta kedden Medgyessy Péter miniszterelnök Draskovics Tibor pénzügyminisztériumi beiktatása alkalmából.

Olyan intézményre van szükség, amely nemcsak látja a problémákat és hozzáteszi a finanszírozást, de azokat meg is oldja – jelentette ki Medgyessy Péter.

Invenciózus Pénzügyminisztériumra van szükség, amely figyelembe veszi a pénzügyi szigor követelményét és ennek keretei között a legjobb megoldásokat keresi – tette hozzá.

“Szükség van reformokra, szükség van arra, hogy a Pénzügyminisztérium ezeknek a reformoknak az élére álljon és szükséges, hogy a gazdasági kabinet ezeket a lépéseket koordinálja” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: ennek nyomán olyan eredményt lehessen felmutatni, amely megnyugtatja a magyar lakosságot és a nemzetközi pénzügyi piacokat is. “Én úgy látom, ezek a folyamatok elindultak” – húzta alá Medgyessy Péter. “Nagyon sok kedvező jelenség van a gazdaságban” – jelentette ki.

Medgyessy Péter teljes támogatásáról biztosította Draskovics Tibor pénzügyminisztert, hozzátéve, hogy váltásra van szükség a gazdaságpolitikában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik