Belföld

A Fidesz ellenzi a rendőrség átszervezését

A Fidesz arra szólítja fel a belügyminisztert, hogy vonja vissza a rendőrség átszervezésére vonatkozó javaslatát - közölte Kontrát Károly hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Aggályos az az elképzelés, amelyet Lamperth Mónika nemrégiben jelentett be a rendőrség átszervezése kapcsán, és amely egy rendészeti biztonsági szolgálat létrehozásáról szól – mondta az ellenzéki politikus, volt belügyminisztériumi államtitkár.

Kontrát Károly úgy látja, hogy a belügyi tárca vezetőjének elképzeléseit az Országgyűlés Rendészeti Bizottsága előtt kellene tisztáznia. Utalt arra, hogy a Fidesz már február elején kezdeményezte a bizottság szocialista elnökénél Lamperth Mónika meghallgatását, ez azonban nem került még a testület napirendjére.

A fideszes honatya véleménye szerint így egyelőre nem tudni pontosan, hogy a rendészeti biztonsági szolgálat mit jelent a belügyminiszter elképzelései alapján.

A politikus arra is felszólította Lamperth Mónikát, hogy mihamarabb fizesse ki a tárca a Legfelsőbb Bíróság által jogerősen megítélt ruhapénzt a rendvédelmi dolgozóknak. Mint mondta, ez 1,7 milliárd forintot jelent, és közel 24 ezer hivatásos állományú dolgozót érint.

A belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány pénteken jelentette be, hogy a rendészeti biztonsági szolgálat március 1-jén alakul meg a Készenléti Rendőrség, az Állami Futárszolgálat, a Repülőtéri Biztonsági Szolgálat, az Autópálya Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lovas alosztálya összevonásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik