Belföld

226 millió forint profitot termelt a Konzum Rt.

A pécsi Konzum Kereskedelmi és Ipari Rt. 2003-ban 226,5 millió forint adózott nyereséget ért el, ami 89 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a társaság pénteken a tőzsdei gyorsjelentésében.

A magyar számviteli elvek alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint a Konzum-csoport tavaly 9,8 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 1,7 százalékkal haladja meg a 2002. évit.

Az árbevétel 98 százalékban kereskedelemből és 2 százalékban ingatlan bérbeadásból származik. A csoporthoz tartozó két építőanyag-kereskedő társaság 7,4 milliárd forgalmat bonyolított, ami megegyezik az előző évi bázissal. Az autókereskedelemből származó árbevétel 11 százalékkal növekedett, 2,1 milliárd forintot tett ki.

Az üzemi eredmény 442 millió forint nyereséget mutat, ami 37 százalékkal magasabb az előző évinél. Ezt azonban 160 millió forinttal csökkentette a pénzügyi tevékenység vesztesége.

A 280 millió forintos adózás előtti nyereség elérésében a jelentés szerint a kereskedelmi tevékenység jövedelmezőségének növekedése tükröződik. A Konzum Rt. jegyzett tőkéje 2,086 milliárd forint, a saját tőke értéke 2,223 milliárd forint volt tavaly év végén.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába vannak bevezetve, a csütörtöki kereskedést 91 forinton zárták. Az elmúlt egy évben 69 és 115 forint közötti árfolyamon kereskedtek a papírokkal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik