Belföld

Regionális tévéstúdiók reformja – kész a tervezet

admin
admin

2004. 02. 12. 18:12

Benyújtotta a Magyar Televízió (MTV) Rt. regionális stúdióinak jövőbeni működtetéséről szóló koncepció vitaanyagát az intézmény közalapítványi kuratóriumi elnökségéhez csütörtökön Pinke György, az MTV ügyvezetője.

A dokumentumot – közlése szerint – még nem állt módjukban megismerni, így annak tartalmáról nem tudott nyilatkozni. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy az anyag megvitatásáig nem nyilatkoznak az ügyben.

A közszolgálati médium közalapítványi kuratóriumi elnökségének MDF által delegált tagjai az MTV vezetésének a regionális stúdióhálózattal kapcsolatos egységes koncepcióját hiányolják – hangzott el négyük múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bejelentették azt is: a debreceni stúdió bérleti szerződésének felmondása miatt rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülést kezdeményeztek.

Peták István testületi tag a múlt heti eseményen arról beszélt, hogy a szocialista érában koncepciótlanul hozták létre a pécsi és a szegedi, majd a budapesti körzeti stúdiót, a kilencvenes évek elején pedig “összetákolták” a regionális hálózatot. Hozzátette, évekkel ezelőtt az MTV akaratán kívül adta el ingatlanjait az ÁPV Rt.-nek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.