Belföld

Regionális tévéstúdiók reformja – kész a tervezet

Benyújtotta a Magyar Televízió (MTV) Rt. regionális stúdióinak jövőbeni működtetéséről szóló koncepció vitaanyagát az intézmény közalapítványi kuratóriumi elnökségéhez csütörtökön Pinke György, az MTV ügyvezetője.

A dokumentumot – közlése szerint – még nem állt módjukban megismerni, így annak tartalmáról nem tudott nyilatkozni. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy az anyag megvitatásáig nem nyilatkoznak az ügyben.

A közszolgálati médium közalapítványi kuratóriumi elnökségének MDF által delegált tagjai az MTV vezetésének a regionális stúdióhálózattal kapcsolatos egységes koncepcióját hiányolják – hangzott el négyük múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bejelentették azt is: a debreceni stúdió bérleti szerződésének felmondása miatt rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülést kezdeményeztek.

Peták István testületi tag a múlt heti eseményen arról beszélt, hogy a szocialista érában koncepciótlanul hozták létre a pécsi és a szegedi, majd a budapesti körzeti stúdiót, a kilencvenes évek elején pedig “összetákolták” a regionális hálózatot. Hozzátette, évekkel ezelőtt az MTV akaratán kívül adta el ingatlanjait az ÁPV Rt.-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik