Belföld

Regionális tévéstúdiók reformja – kész a tervezet

admin

2004. 02. 12. 18:12

Benyújtotta a Magyar Televízió (MTV) Rt. regionális stúdióinak jövőbeni működtetéséről szóló koncepció vitaanyagát az intézmény közalapítványi kuratóriumi elnökségéhez csütörtökön Pinke György, az MTV ügyvezetője.

A dokumentumot – közlése szerint – még nem állt módjukban megismerni, így annak tartalmáról nem tudott nyilatkozni. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy az anyag megvitatásáig nem nyilatkoznak az ügyben.

A közszolgálati médium közalapítványi kuratóriumi elnökségének MDF által delegált tagjai az MTV vezetésének a regionális stúdióhálózattal kapcsolatos egységes koncepcióját hiányolják – hangzott el négyük múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bejelentették azt is: a debreceni stúdió bérleti szerződésének felmondása miatt rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülést kezdeményeztek.

Peták István testületi tag a múlt heti eseményen arról beszélt, hogy a szocialista érában koncepciótlanul hozták létre a pécsi és a szegedi, majd a budapesti körzeti stúdiót, a kilencvenes évek elején pedig “összetákolták” a regionális hálózatot. Hozzátette, évekkel ezelőtt az MTV akaratán kívül adta el ingatlanjait az ÁPV Rt.-nek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.