Belföld

Lemondta magyarországi látogatását a román külügyminiszter

Elmarad Mircea Geoana román külügyminiszter magyarországi látogatása, mivel a román diplomácia tájékoztatása szerint a szomszédos országban olyan fontos kormányülésre kerül sor, amelyen elengedhetetlen minden miniszter jelenléte - mondta el az MTI érdeklődésére a külügyi szóvivő szerdán.

A román fél kedd este értesítette a magyar Külügyminisztériumot, hogy a korábban egyeztetett időpontban nem valósulhat meg a külügyminiszteri találkozó – tette hozzá Tóth Tamás.

“A román diplomáciától érkezett jelzések azonban arra utalnak, hogy a látogatásra a közeljövőben sor kerülhet” – fejtette ki a szóvivő. A Külügyminisztérium pozitívan értékeli ezeket a jelzéseket, és “továbbra is várja Mircea Geoana látogatását” – fűzte hozzá. “A két ország között a kapcsolatok nagyon sokat javultak a közelmúltban, jelenleg jónak minősíthetőek” – szögezte le Tóth Tamás.

A Román Köztársaság külügyminisztere kétnapos látogatásra érkezett volna hazánkba, amelynek keretében Mádl Ferenc köztársasági elnökkel és Kovács László külügyminiszterrel találkozott volna Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik