Belföld

Élő adásban tart sajtótájékoztatót a Tilos Rádió

admin
admin

2004. 02. 11. 15:42

Élő adásban tart sajtótájékoztatót csütörtökön a médiumot érintő kérdésekről a Tilos Rádió - tájékoztatta az adó közleményben az MTI-t.

A formabontó eseményen csütörtökön reggel 9.30 és 11 óra között a 215-3773-as telefonszámon tehetik fel kérdéseiket a sajtó képviselői és az érdeklődők – közölte az adását az FM 90,3 MHz-es frekvencián sugárzó rádió szerdán.

“A Tilos Rádió hétfő esti közgyűlésén a szinte teljes létszámban megjelent tagság elemezte az elmúlt időszak történéseit, és meghatározta azokat lépéseket, amelyekkel elérhető az a cél, hogy a Tilos Rádió évtizedes történetéhez méltón, az esetleges jogsértéseket kiküszöbölve, de értékeit fel nem adva folytathassa tevékenységét” – olvasható a közleményben. Mint írják, a műsorkészítők továbbra sem vesztették el hitüket abban, hogy a Tilos Rádió a szabad véleményformálás fóruma, a szólás szabadságának műhelye.

“Az elkövetkező egy hónapban a Tilos kollektívája politikai és erkölcsi nyomásoktól függetlenül, higgadtan és józanul kívánja kidolgozni új alapszabályát, működési modelljét és műsorstruktúráját. Minden ellenkező nyomás ellenére továbbra is távol kívánja tartani magát a politikától és reméli, hogy a politika is távol kívánja tartani magát tőle” – tartalmazza a Tilos Rádió közleménye.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: “kiirtanám az összes keresztényt”. A médiahatóság akkor – a Tilos másik két kifogásolt esetét is tárgyalva – hat hónapra kizárta a rádiót a Műsorszolgáltatási Alapból való támogatásból, és mintegy utolsó figyelmeztetésként alkalmazta a médiatörvény azon kitételét, amely szerint a testület “írásbeli figyelmeztetésben megállapítja a jogsértést”.

Az adó jelenleg azért sugározhat, mert a bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását. A Tilos Rádióval kapcsolatos újabb panasszal a múlt héten fordult a médiahatósághoz a Fidesz egy, a médium adásában felolvasott, Orbán Viktort becsmérlő sms-üzenet miatt.

Az ORTT csütörtökön foglalkozhat több, a Tilos Rádióval kapcsolatos témával – értesült szerdán a médiahatóság egyik, név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI. Amennyiben a médiahatóság ismét elmarasztalja a Tilost, az a rádió műsorszolgáltatási szerződésének felmondását vonhatja maga után.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.