Belföld

Élő adásban tart sajtótájékoztatót a Tilos Rádió

Élő adásban tart sajtótájékoztatót csütörtökön a médiumot érintő kérdésekről a Tilos Rádió - tájékoztatta az adó közleményben az MTI-t.

A formabontó eseményen csütörtökön reggel 9.30 és 11 óra között a 215-3773-as telefonszámon tehetik fel kérdéseiket a sajtó képviselői és az érdeklődők – közölte az adását az FM 90,3 MHz-es frekvencián sugárzó rádió szerdán.

“A Tilos Rádió hétfő esti közgyűlésén a szinte teljes létszámban megjelent tagság elemezte az elmúlt időszak történéseit, és meghatározta azokat lépéseket, amelyekkel elérhető az a cél, hogy a Tilos Rádió évtizedes történetéhez méltón, az esetleges jogsértéseket kiküszöbölve, de értékeit fel nem adva folytathassa tevékenységét” – olvasható a közleményben. Mint írják, a műsorkészítők továbbra sem vesztették el hitüket abban, hogy a Tilos Rádió a szabad véleményformálás fóruma, a szólás szabadságának műhelye.

“Az elkövetkező egy hónapban a Tilos kollektívája politikai és erkölcsi nyomásoktól függetlenül, higgadtan és józanul kívánja kidolgozni új alapszabályát, működési modelljét és műsorstruktúráját. Minden ellenkező nyomás ellenére továbbra is távol kívánja tartani magát a politikától és reméli, hogy a politika is távol kívánja tartani magát tőle” – tartalmazza a Tilos Rádió közleménye.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: “kiirtanám az összes keresztényt”. A médiahatóság akkor – a Tilos másik két kifogásolt esetét is tárgyalva – hat hónapra kizárta a rádiót a Műsorszolgáltatási Alapból való támogatásból, és mintegy utolsó figyelmeztetésként alkalmazta a médiatörvény azon kitételét, amely szerint a testület “írásbeli figyelmeztetésben megállapítja a jogsértést”.

Az adó jelenleg azért sugározhat, mert a bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását. A Tilos Rádióval kapcsolatos újabb panasszal a múlt héten fordult a médiahatósághoz a Fidesz egy, a médium adásában felolvasott, Orbán Viktort becsmérlő sms-üzenet miatt.

Az ORTT csütörtökön foglalkozhat több, a Tilos Rádióval kapcsolatos témával – értesült szerdán a médiahatóság egyik, név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI. Amennyiben a médiahatóság ismét elmarasztalja a Tilost, az a rádió műsorszolgáltatási szerződésének felmondását vonhatja maga után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik