Belföld

Investor in People díjat kapott a Pannon GSM

A Pannon GSM Távközlési Rt. Közép-Kelet-Európában elsőként nyerte el az Investor in People díjat, amelyet az emberi erőforrás-gazdálkodásban elért eredményekért ítélnek oda.

A díjat Klaus H. Rasmussen, a Pannon GSM vezérigazgatója Nagy-Britannia magyarországi nagykövetségén vette át szerdán. Az eseményen elhangzott, hogy a Pannon GSM az első olyan vállalat a közép- és kelet-európai régióban, amelynek emberi erőforrás-gazdálkodása e nemzetközileg legrangosabb szakmai elismerésben részesülhetett.

Az Investor in People díjat világszerte olyan szervezeteknek adományozzák, amelyek megfelelnek az üzleti teljesítményt és a versenyképességet javító magas szintű gyakorlati, a munkaerő gazdálkodással és fejlesztéssel összefüggő követelményeknek.

Ezt a követelmény-rendszert az Egyesült Királyságban 1990-ben alakították ki. A kritériumok kidolgozásában a Munkaügyi Minisztérium támogatásával olyan jelentős szakmai és dolgozói szervezetek működtek közre, mint a Confederation of British Industry (CBI), a Trades Union Congress (TUC) és az Institute of Personnel and Development (IPD).

A felmérések szerint azon vállalatok körében, amelyek teljesítik a követelményeket javulnak a működés feltételei: a cégek 80 százalékánál megnőtt az ügyfelek elégedettsége, 70 százalékuk pedig sikeresen növelte hatékonyságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik