Belföld

Õrizetben Szlávy Bulcsú testőre

A rendőrség őrizetbe vette Szlávy Bulcsú, a hét éve meggyilkolt, a "Balaton királyaként" ismertté vált, büntetett előéletű vállalkozó egyik testőrét - erősítette meg a Magyar Televízió Kék Fény című műsorában elhangzott értesülést hétfőn este az MTI-nek az ORFK életvédelmi osztályának vezetője.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a gyilkosság körülményeiről nem árult el részleteket, sem azt, hogy testőrnek milyen szerepe lehetett a gyilkosságban; de “új fejleménynek” nevezte, hogy “egy gyanúsítottról már beszélhetünk”. A rendőrség eddig egy 53 éves budapesti vállalkozót gyanúsított a hét éve eltűnt, büntetett előéletű Szlávy Bulcsú meggyilkolásával.

1997. július 31-én Szlávy két testőrével elindult Budapestre, mobiltelefonja utoljára a budaörsi központra jelentkezett fel. A testőrök elmondása és a nyomozás megállapításai alapján itt kiszállt személygépkocsijából, és W. László budaörsi irodájába ment megbeszélni egy nézeteltérést.

A rendőrök felderítették W. László hét évvel ezelőtti ismeretségi körét. Budaörs közelében olyan ingatlant kerestek, amely W. László valamelyik ismerősének birtokában volt, és Szlávy Bulcsú eltűnése idején épült vagy újították fel. A feltételezés szerint ugyanis Szlávyt W. László irodájában ölhették meg, és holttestét a közelben rejtették el.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik