Belföld

Újdonság a VT-SOFT-tól a Navision rendszerekhez

Nagy volt az érdeklődés a budapesti WestEnd Hiltonban rendezett Szoftverbörze kiállításon a VT-SOFT kereskedelmi csomagja iránt. Az előre kialakított Navision alapú rendszer óriási előnye, hogy rendkívül gyors és költség-hatékony bevezetést tesz lehetővé.

Az iparcikk forgalmazó cégek számára kialakított szoftver a Microsoft Business Solutions–Navision vállalatirányítási rendszerén alapul, de a magyar piacra optimalizált, azaz a szokásos

beszerzés,

raktár,

készlet,

számvitel, kontrolling

modulokon túl a csomagot a VT-SOFT fejlesztői kiegészítették speciális funkciókkal.

Ilyenek a

• pénztárgép/POS integráció

ami elektronikus összeköttetést biztosít az alaprendszer és a számlázást, nyugtaadást biztosító, APEH engedélyes pénztárgéppel, ill. POS-terminállal. A modul on-line kapcsolatot teremt a cég készleteivel, árlistáival és vevőanalitikájával, képes vevőkártyák, a vásárlóhoz kötött speciális fizetési kondíciók kezelésére

• fuvarszervezés, túrajáratok

modulja időben ütemezi a disztribúciós tevékenységet, optimalizálja a rendelés állományból következő szállítási feladatok útvonalát, ezáltal a csökkenti fuvarozás költségeit, a kiszállítási időigényt és növeli a vevői elégedettséget

• ügynök, területi képviselő, ügyfélmenedzser munkájának teljes körű támogatása és ellenőrzése

ez a modul biztosítja a központi értékesítési rendszer elérhetőségét távoli helyszínekről is. A kialakítástól függően naponta többször, vagy akár valós időben is összeállíthatók és feladhatók a központ számára új megrendelések, foglalások, ügyfél-információk, piaci felmérések, ügynöki jelentések. A kapcsolat felépítése a legkorszerűbb eszközökkel történik, laptopon, vagy az egyre népszerűbb Palm Computeren (PDA) keresztül.

A sajátosan magyar kereskedelmi modulok a Navision nemzetközi ERP rendszerhez illesztve együtt tökéletesen kielégítik a hazai és az Európai Uniós elvárásokat.

A Navision az Európai Unión belül már bizonyított: több mint 10 ezer kereskedelmi kis- és középvállalkozás használja évek óta. Alkalmas például az INTRASTAT bevallások összeállítására (az INTRASTAT az EU egységes belső piacán a cégek statisztikai jelentéseiből regisztrálja az áruforgalmat). A csatlakozás után minden EU adószámmal rendelkező cégnek jelentési kötelezettsége lesz, aki más tagországbeli partnerrel kereskedik. A Navision elkészíti valamennyi kötelező áfa-statisztikát, jelentést, összefoglalót, ami az Unión belüli áruforgalomban felmerül (pl. kezeli a fordított áfa-könyvelést Európai Unión belüli beszerzésnél és értékesítésnél).

A rendszernek 38 nyelvi és üzleti környezethez igazított változata érhető el, többek között minden kelet- és közép-európai országra honosították, így kiválóan alkalmas határon túli képviseletek, leányvállalatok, lerakatok tevékenységének koordinálására, integrált kezelésére.

A VT-SOFT Videoton Software Kft. (www.vtsoft.hu) 100%-ban magyar tulajdonú, 15 éve nyereséges szoftverfejlesztő és -szolgáltató cég, létszáma 85 fő, árbevétele megközelíti az egymilliárd forintot, tavalyi forgalma több mint 25 százalékkal haladta meg a 2002. évit. A terveknél magasabb – az iparági átlaghoz képest is kiemelkedő – árbevétel a stabil üzletmenetnek, a több lábon álló gazdasági szerkezetnek köszönhető. A VT-SOFT a hazai szoftvercégek közül immár az elsők között van, szakterületein – tb, bér, HR, vállalatirányítás, önkormányzati gazdálkodás, rendszermenedzsment – országszerte elismert. 2003-ban ötven új ügyféllel kötöttek szerződést, legtöbbjükkel OPUS humánügyviteli szoftverre vagy humánügyviteli outsourcingra, illetve Navision ERP és CORSO önkormányzati rendszerre. A szoftverfejlesztő cég forgalmát egyre inkább szolgáltatásainak bővítésével tudja növelni, a bevételek növekvő százaléka származik üzemeltetésből, bevezetésekhez kapcsolódó informatikai szolgáltatásokból és oktatásból.

A VT-SOFT ügyfélköre a kis- és középvállalatoktól a nagy termelő és szolgáltató cégekig, bankokig terjed. Felhasználói között van például az Adidas, APEH, Általános Értékforgalmi Bank, Bakonyi Erőmű, Belügyminisztérium, Budapest II. kerületi Önkormányzat, Dreher Sörgyárak, Magyar Külkereskedelmi Bank, MATÁV, PICK cégcsoport, Raiffeisen Bank, Tiszai Vegyi Kombinát, Wallis cégcsoport, Videoton cégcsoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik