Belföld

Veszélyben a mobil – nagyon lopják

A budapesti aluljárók bűnügyi megtisztítására készül a rendőrség.

Rablás, zseblopás, illegális árusítás – ezek a bűncselekmények, illetve szabálysértések jellemzők a főváros aluljáróira. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eddig a történelmi belváros, valamint Budán a Déli pályaudvar, a Moszkva tér és a Citadella környékének fokozott rendőri ellenőrzésére koncentrált, de a jövőben kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a város többi részén található forgalmas aluljárókra is.

A forgalmas aluljárók rendszeres ellenőrzésével az illegális árusokat is megpróbálják ellehetetleníteni. Az eddigi akciósorozatoknak köszönhetően – a rendőrség tájékoztatása szerint – a zsebtolvajok egy része már az országot is elhagyta.

Viszik a mobilt

Az utóbbi időben rendkívüli módon elszaporodtak a mobiltelefonok miatt elkövetett rablások. Erre Gergényi Péter főkapitány is felhívta a figyelmet a BRFK évértékelő értekezletén. Gergényi Péter két hetet adott arra a kerületi kapitányoknak, hogy javaslatot tegyenek, milyen intézkedések szükségesek, illetve mit tettek idáig az ilyen típusú bűncselekmények megelőzése vagy felderítése érdekében.

Az utóbbi időben felmerült, nem is a néhány ezer forintos mobiltelefon megszerzése a bűnözők célja, hanem az, hogy megakadályozzák a rendőrség mielőbbi értesítését. Segélyhívás esetén ugyanis pillanatok alatt helyszínre érkeznek a járőrök, és a személyleírás alapján gyorsan az elkövetők nyomára akadhatnak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik