Belföld

Többen is megvennék az Elendert

Előszerződést kötött az Elender megvételére a konkurens Euroweb. Az internetcégért azonban mások is jelentkeztek - értesült a Népszabadság.

“A verseny még nem zárult le, többen is ajánlatot tettek az Elender Informatikai Rt. megvételére” – mondta Kóka János, a cég vezérigazgatója. Az Euroweb International szándéka ugyanis, mely szerint megveszi Magyarország vezető üzleti internetszolgáltatójának száz százalékát, egyelőre csak előszerződés formájában létezik – tette hozzá. Törő Csaba, az Euroweb International elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, a versenyhivatali engedélyek beszerzése után, nagyjából két hónap múlva valósulhat meg az adásvétel. A szándékok összességében mindkét oldalról komolyak.

A tranzakció részleteit rendkívüli titkolózás övezi, a végleges szerződés megkötéséig az érintettek nem akarnak nyilatkozni. Annyit lehet tudni, hogy a vételár egy része részvénycsere formájában érkezik.

A New York-i tőzsdén jegyzett Euroweb International Corp., a Kelet-Közép-Európában igencsak aktív befektetőnek számító cég ezzel és egy korábbi lépésével Magyarország legnagyobb független internetszolgáltatója lehet. Az Elenderen kívül ugyanis a közelmúltban döntött arról is, hogy megvásárolja a PanTel Rt.-től annak az Euroweb Hungary Rt.-ben lévő 51 százalékos részesedését. A két akvizícióval együttesen 43 millió dollárra növelheti éves bevételét, ami az egy évvel korábbihoz képest 300 százalékos növekedést jelenthet – hangsúlyozza a közlemény. (Ebből az Elender révén mintegy évi 23 millió dolláros bevételi többlethez juthat a cég.)

A lépést a társaság életében fontos mérföldkőnek minősítette Törő Csaba, az Euroweb International vezérigazgatója, aki nemrég még a másik ügyletben érintett PanTel Rt. vezérigazgatója volt.

A közelebbről meg nem nevezett összegű értékesítési tranzakció véglegesítéséhez még szükség lesz az Euroweb International igazgatótanácsának és a magyar versenyhivatal jóváhagyására.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik