Belföld

Két kérő a Dresdner kelet-európai üzletágára

admin
admin

2004. 02. 06. 14:40

Az olasz Banca Intesa és az osztrák Bank für Arbeit und Wirtschaft (Bawag) tett ajánlatot a Dresdner Bank kelet-európai érdekeltségeire - írta a Financial Times Deutschland frankfurti pénzügyi körökből származó értesülésekre hivatkozva.

A lap beszámolója szerint az Allianz biztosító csoporthoz tartozó bank mindkét ajánlattevővel tárgyal. A bank nem kommentálta az értesülést, mondván: piaci spekulációkra nem reagálnak. A Dresdner Bank azért akar kivonulni Kelet-Európából – Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Horvátországból -, hogy figyelmét a nagyobb lehetőségekkel kecsegtető üzleti tevékenységekre összpontosítsa külföldön. Ugyanakkor a bank megtartja vállalati ügyfeleit és folytatja befektetési tevékenységét is a térségben.

A Dresdner a Kelet-Európában működő külföldi bankok sorában a kisebbek közé tartozik: a térségben 330 alkalmazottja van, a mérlegfőösszeg 2002-ben egymilliárd euró volt, az anyabanké összesen 413 milliárd. Frankfurti bankárkörökben 100 millió euróra teszik a Drsedner Bank kelet-európai üzletágának értékét.

A kelet-európai piacokon jó pozíciókkal rendelkező osztrák bankok közül a Bank Austria és az Erste jelezte, hogy nem lát érdekeltséget a Dresdner Bank kelet-európai egységeinek megszerzésében. A Raiffeisen már korábban elvetette a gondolatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.