Belföld

A Turkish Airlines vezeti az elveszett csomagok ranglistáját

Harminc légitársaság között a 19. helyre került az Austrian Airlines (AUA) azon a listán, amelyet az ezer utasra számított elveszett csomagok alapján állított össze az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA).

Az osztrák tömegtájékoztatásban ismertetett összesítések szerint a Turkish Airlines járatain tűnik el a legkevesebb csomag, ezer utasra számítva mindössze 3,9 bőrönd, míg a legtöbb a KLM járatain, ezer utasra számítva 22,6. Ausztria e rangsor középmezőnyének az alsó felén helyezkedik el, mivel az AUA járatain ezer utasra számítva 15 az eltűnt csomagok száma. Az osztrák cég azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a járatain eltűnt csomagok 85 százaléka 48 órán belül megkerül, és vissza is jut a tulajdonosokhoz. Az AUA-nál rosszabb eredményt mutathat fel az Alitalia, amely e listán a 25. helyre került, vagy az Air France, amely a 24. lett, vagy a British Airways, amley a 22., illetve a Lufthansa, amely a 20. helyet szerezte meg.

Az AEA a 15 percesnél nagyobb járatkésések alapján is összeállított egy listát, amelyen 30 légitársaság között az osztrák AUA a 20. helyre került. A legpontosabb társaság az Air Malta lett, amelyet az izlandi Icelandair és a szlovén Adria Airways követ. A legtöbb késést a görög Olympic Airways járatain mutatták ki. A nagyobb légitársaságok közül a Lufthansa a 8., míg a British Airways és a svájci Swiss a 17. lett a pontossági rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik