Belföld

SZDSZ: mérlegelni kell a megüresedő miniszteri posztok jövőjét

Az SZDSZ még nem alakította ki álláspontját az uniós, illetve az esetleges európai parlamenti posztok miatt megüresedő miniszteri tisztségek ügyében, azonban mérlegelni kell azok megszüntetését is - közölte Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő.

Az SZDSZ csütörtökön kezdődő, kétnapos velencei frakcióülésén feltehetőleg szóba kerül ez a kérdés. A párt még nem alakította ki álláspontját – mondta. “Ezekről legkorábban májusban kell határozni” – közölte Horn Gábor.

A kormány Juhász Endre EU-koordinációs tárca nélküli minisztert az Európai Bíróság bírájának jelölte. Megürülhet az esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszteri poszt is, ugyanis Lévai Katalin az MSZP európai parlamenti listájának harmadik helyén van.

A frakcióülésen csütörtökön közvélemény-kutatók, politológusok részvételével – főként a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatos – politikai helyzetelemzés lesz, majd a négy szabad demokrata miniszter ismerteti az idei évre vonatkozó elképzeléseit – mondta Horn Gábor. Közölte: a frakció péntek délelőtt meghallgatja Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminisztert.

A frakció felveti a párt által fontosnak tartott adócsökkentés és a rászorultsági alapon működő szociálpolitika ügyét – mondta Horn Gábor. Az MTI úgy tudja, hogy az SZDSZ tanácskozásán részt vesz Bokros Lajos, a Horn-kormány egyik pénzügyminisztere is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik