Belföld

Gyanús ügyfeleknek nem fizet a K&H Equities

A K&H Equities Rt. egyes ügyfelei a napokban kapják meg a pénzintézet értesítőjét, amely szerint a brókercégnél befektetett vagyonukhoz egyelőre nem juthatnak hozzá, mert számláikon pénzmosásgyanús tranzakciókat bonyolítottak le - számol be a Magyar Nemzet. Magyar György ügyvéd álságosnak nevezte a bank érvelését.

Lezárult a K&H Equities Rt. volt ügyfelei kártalanítási folyamatának első szakasza, a létrejött megállapodásokat az elkövetkező hetekben a felek írásban is rögzítik. A brókercég viszont több partnerének nem fizeti ki az általuk befektetett portfólió elszámolás szerinti összegét, mert egyes ügyfélköveteléseket nem tartanak jogosnak.

Az elutasítottak száma nem ismeretes. Az elutasítás oka lehet, hogy bizonyos ügyfelek számláin olyan pénzmozgások történtek, amellyel kapcsolatban a banknak bejelentési kötelezettsége van – közölték a K&H Bank illetékesei. A hatályos jogszabályok alapján azonban ez a kör nagyon tág. Idáig egyébként a brókercég egyetlen ügyfelét sem fizették ki.

Magyar György, az Equities egyes ügyfeleinek jogi képviselője álságosnak nevezte a pénzintézet érvelését, amely a pénzmosásgyanús tranzakciókra hivatkozva próbál kibújni kötelezettségei alól. “A bank felelős saját alkalmazottai tevékenységéért egészen addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy bűncselekmény elkövetésével okozta a kárt” – nyilatkozta a jogász.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik