Belföld

PSZÁF: Molnár politikai és nem szakmai alapon bírál

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) sajtóközleményből a FigyelőNet úgy értesült: a szervezet kétli, hogy Molnár László legutóbbi bírálata nem politikai indíttatású.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nem tudja nem politikai támadásként értékelni Molnár László MSZP-s országgyűlési képviselő 2004. január 27-i legújabb nyilatkozatát sem, mivel a képviselő úr szűnni nem akaró vádaskodásai mind önmagukban, mind pedig a hatályos jogszabályokhoz viszonyítva értelmezhetetlenek, és azokban még nyomaiban sem lelhető fel a szakmaiságra való törekvés.


Molnár az ingatlanszövetkezetek ügyében támad


Molnár László keddi sajtótájékoztatóján az ingatlanszövetkezetek miatt támadta a PSZÁF-et. Mint elmondta, az ingatlanszövetkezet pénzügyi szervezet és mint ilyen a PSZÁF felügyelete alá tartozik, hiszen “befektetési céllal pénzt adnak kamat, vagy hozam reményében azok, akik persze lehet, hogy formailag szövetkezeti részjegyet jegyeznek, de ez tartalmilag (…) nyilvánvalóan befektetés”. Mint mondta, a befektetők védelme a PSZÁF kiemelt feladata, ők azonban nem tekintik betétesnek az ingatlanszövetkezetekbe belépőket, a 2000-es szövetkezeti törvény alapján viszont e szövetkezetek profitorientált gazdasági társasági tevékenysége befektetés.

Molnár kedden kijelentette: az MSZP országgyűlési frakciója szakmai alapon közelíti meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) működését, a politikai támadás vádját visszautasítja.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik