Belföld

Gyurcsány Romániában tárgyal majd a közös Eb-rendezésről

Egy majdani labdarúgó Európa-bajnokság esetleges közös megrendezéséről tárgyal csütörtökön és pénteken Romániában Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, akit fogad Adrian Nastase kormányfő is.

Gyurcsány Bukarestben találkozik Octavian Morariuval, a Román Nemzeti Sportügynökség elnökével és Mircea Sanduval, a Román Labdarúgó Szövetség vezetőjével. A megbeszélésen Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is részt vesz.

A magyar delegáció pénteken 18:30 órakor sajtótájékoztatón számol be a megbeszélésekről Bukarestben, a román szövetség székházában.

Az ötlet, hogy a 2012-es Eb-t a két kelet-európai ország rendezze meg, a román sportsajtó szerint sem lehetetlen, mivel úgy tűnik, hogy a kontinentális szövetségnek (UEFA) szándékában áll Közép-Kelet-Európának adni a nyolc év múlva sorra kerülő tornát. A hírek szerint Ukrajna és Lengyelország, valamint Horvátország és Bosznia-Hercegovina kész pályázni.

Magyarország Ausztriával közösen kandidált a 2004-es, majd önállóan a 2008-as kontinensviadalra – mindkétszer sikertelenül. Korábban felmerült, hogy egy újabb pályázat esetén Horvátország lehetne a partner.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik