Belföld

Törvényjavaslatot nyújt be a diákhitelről a Fidesz

A Fidesz törvényjavaslatot nyújt be, amelynek elfogadása biztosítaná a diákhitel-rendszer hosszú távú működését, és csökkentené a hitellel rendelkezők terheit - jelentette be Pokorni Zoltán (Fidesz) és Tállai András (Fidesz) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tállai András elmondta, hogy a törvényjavaslat, amely január elsejétől visszamenőleges hatállyal lépne életbe, a személyi jövedelemadóról és a társasági adóról szóló törvényt módosítaná. A javaslat szerint a munkáltató vállalná a diákhitel előtörlesztését munkavállalója helyett, és ezt az összeget nem terhelnék adók, illetve járulékok.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, ez egyfajta utólagos tanulmányi szerződésként is felfogható munkavállaló és munkaadó között.

Tállai András szerint a munkáltatóknál elismert jutalmazási móddá válhatna, hogy dolgozóik diákhitelének előtörlesztését átvállalják, így a hitelfelvevő terhei csökkennek, a diákhitel-rendszer pedig stabilizálódik. A Fidesz szerint van tehát megoldás arra, hogy a kormány úgy biztosítsa a diákhitel-rendszer biztonságos működésének feltételeit, hogy eközben ne hozza lehetetlen helyzetbe a hitellel rendelkezőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik