Belföld

Kövér: az SZDSZ szélsőséges és kártékony párt

Kövér László szerint a legszélsőségesebb, egyúttal a legkártékonyabb párt az elmúlt 13-14 esztendőben a Szabad Demokraták Szövetsége volt - olvasható a Fidesz politikusának véleménye a Népszavában.

A Fidesz országos választmányi elnöke a Jobbik Magyarországért Mozgalommal kapcsolatos kérdésre válaszolva fejtette ki véleményét az SZDSZ-ről szerdán Győrött, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi szervezetének fórumán. Magát a Jobbikot nem minősítette szélsőségesnek, de “létéből fakadóan” károsnak tartja.

Az ellenzéki politikus bírálta a kormányt, sőt kijelentette: nincs ma Magyarországnak felelős kormánya. A legnagyobb kártételnek az erkölcsi rombolást, a félrevezetést nevezte. “Azért mondják a legképtelenebb hazugságokat nap mint nap, azért ismétlik Göbbels legjobb magyar tanítványaiként, hogy az egyszerű állampolgárok (…) ne tudjanak tájékozódni, legyen csömörük a politikától, forduljanak el tőle” – fogalmazott.

A megoldás, a kiút a jelenlegi helyzetből Kövér László szerint az, hogy “le kell őket győzni (…) még jó néhány választáson (…), amíg a magyar társadalom törzse, a középosztály annyira megerősödik, hogy a saját lábán megállni képes (…) polgári Magyarország határozza meg az ország jövőjét” – mondta a választmányi elnök. Martonyi János volt külügyminiszter kérdésre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai parlamenti választási pártlistákon olyan politikusok neve kerüljön az élre, akik nem kívánnak Brüsszelben tevékenykedni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik