Belföld

ADSL – csúcsteljesítmény

Soha nem látott tempóban növekszik a hazai, telefonvonalon szélessávú internetelérést lehetővé tevő ADSL-piac. A tarifacsökkenés következményeként az árak egy szintre kerültek az Európai Unióban általánosan alkalmazottakkal - olvasható a Világgazdaságban.

Az elmúlt évben több mint háromszorosára nőtt Magyarországon az ADSL-technológián alapuló interneteléréssel rendelkező háztartások száma 2002-höz képest – derül ki az egyik legnagyobb internetszolgáltató, a Matáv-csoporthoz tartozó Axelero összeállításából, és ezt közvetve megerősítette Lancz Róbert, az Elender értékesítési igazgatója is.

Jelentősen bővült a teljes szélessávú piac is, hiszen 2003 végére már az internet-előfizetéssel rendelkező magyar háztartások mintegy 32 százaléka ilyen típusú eléréssel kapcsolódott a világhálóra. Ezzel az eredménnyel Magyarország a csatlakozó országok között első, és eléri az Európai Unió élvonalába tartozó államok szintjét is.

A hagyományos betárcsázásos piac ugyanakkor stagnáló tendenciát mutatott 2003-ban, egyedül a lakossági hozzáférések (ingyenes és szerződéses) száma emelkedett valamelyest, a növekedés ebben a szegmensben 10 százalék körül mozgott.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik