Belföld

50 millió eurós beruházás a Vörösmarty téren

A tervek szerint 2005 végén átadják a mintegy 50 millió eurós beruházással épülő új létesítményt a budapesti Vörösmarty téren, az ORI székház helyén - jelentette be Elekes András, az ING Ingatlanfejlesztő Kft. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A beruházás forrása mintegy 25 százalékban a cég saját tőkéje, 75 százalékban pedig a nemzetközi pénzpiacokon felvett kedvező kondíciójú hitel – mondta Elekes András. A beruházáshoz kapcsolódik a régi Vigadó épület felújítása, amelynek összköltsége meghaladhatja a másfél milliárd forintot. Ebből több mint 500 millió forintot az ING Ingatlanfejlesztő Kft. nyújt a műemléki épület rekonstrukciójára, mintegy 500 millió forintot szintén az ING ingatlanfejlesztő vállal át az új épület építési költségeinek részeként.


További 5-600 millió forintot még elő kell teremteni a Vigadó épület újjáépítésére, amely a tervek szerint 2006-ban nyílik meg. Az ING ingatlanfejlesztő cég az elmúlt 10 évben eddig összesen több mint 120 millió euró értékben ruházott be Magyarországon. Egyebek mellett az Andrássy úton és a Dózsa György úton épített nagy értékű ingatlanokat, illetve Nagykovácsiban egy lakóparkot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik