Belföld

Támogatott miniszteri nyaralás

A 44 tényleges államtitkáron kívül a minisztériumokban 53-an kapnak államtitkári juttatást, a 70 helyettes államtitkáron túl pedig 112 fő részesül hasonló javakban - olvasható a Magyar Hírlapban.

A MEH adatai szerint jelenleg 25 politikai államtitkár, 15 közigazgatási és négy címzetes államtitkár dolgozik a kormányban. A helyettes államtitkárok száma hetven. Dolgoznak állami vezetői juttatású személyek a kormánytól független szerveknél is. Állami vezetőink állami nyaralását mindenesetre legalább napi 13 ezer forinttal támogatja a köztársaság.

Az államtitkári, illetve helyettes államtitkári juttatásra jogosultak köre azonban a tényleges államtitkárok és helyettes államtitkárok körénél lényegesen bővebb. Az egyes minisztériumokban és az általuk felügyelt szerveknél az előbbi csoportba 53, az utóbbiba 112 fő tartozik.

Mindkét kategória gyűjtésében kiemelkedik a MEH, ahol 14 államtitkári és 23 helyettes államtitkári juttatásokra jogosult személy dolgozik. A többi minisztériumban vagy senki, vagy egy-két-három személy részesül államtitkári ellátásban a tényleges államtitkárokon kívül. Helyettes államtitkárnak megfelelően javadalmazottakból a ténylegeseken kívül csak egy van például a környezetvédelmi és a földművelésügyi minisztériumban, hét-hét ilyen személy dolgozik az igazságügyi és az egészségügyi tárcánál. A rekorder a belügy, ott 28 fő tartozik ebbe a csoportba.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik