Belföld

Kuncze: az SZDSZ-es minisztériumok érvényesítsék a rászorultság elvét!

Az SZDSZ elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: felkérte a párthoz tartozó minisztériumokat, hogy tekintsék át programjaikat, és érvényesítsék a rászorultsági elvet; mindez érintheti a Sulinet-programot is.

Az SZDSZ ezzel a lépéssel példát kíván mutatni. Az intézkedés célja a költségvetési hiány mérséklése és a további adócsökkentés lehetőségének megteremtése – mondta Kuncze Gábor. A rászorultsági elv érvényesítése érintheti a Sulinet-programot is, de csak úgy, hogy annak eredeti célkitűzése ne változzon – tette hozzá egy kérdésre válaszolva.

Kuncze Gábor közölte: az előző kormány idején Magyarország “vészesen lemaradt” az internet és az informatika területén. Alapvető érdek, hogy ez megváltozzon – mondta. A pártelnök a Sulinet-programot érintő lehetséges változtatások között a jövedelemhatár bevezetését, a támogatott eszközök körének áttekintését említette. “Társadalmilag igazságtalan, ha az adófizetők pénzét olyanokra pazaroljuk el, akik valójában nem rászorultak” – jelentette ki az SZDSZ vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik