Belföld

Csütörtökön tárgyalja az MTV a lemondott elnök juttatásainak ügyét

A Magyar Televízió (MTV) Rt. múlt év decemberében lemondott elnöke mindeddig rendezetlen juttatásainak ügyét csütörtöki ülésén tárgyalja az intézmény közalapítványi kuratóriumának elnöksége - tudta meg a grémium egyik név nélkül nyilatkozó tagjától szerdán az MTI.

Elsősorban arról kell döntenie a testületnek, hogy jogosnak tartja-e Ragáts Imre végkielégítés és szabadságmegváltás iránti igényét – közölte, hozzátéve: “több tízmilliós téma ez”. Mint mondta, egyfelől arról kell dönteniük, hogy alelnökből elnökké válása kapcsán, másrészt ez utóbbi poszton való működéséért jár-e neki ilyen juttatás. Ragáts Imrét szerdán nem sikerült elérnie az MTI-nek, de a volt tévéelnökhöz közelálló forrásból származó értesülés szerint nem kíván nyilatkozni az ügyben.

A HVG tavaly december 18-ai számában jelent meg, hogy “azóta elvált felesége üzlettársának cégétől – állítólag a piaci ár háromszorosáért – vásárolt természetfilm-sorozatot Ragáts Imre, a köztévé elnöke” az MTV részére. Ragáts Imre egy nappal a HVG e számának megjelenése előtt, az írás tartalmának napvilágra kerülése után néhány órával – egészségi okokra hivatkozva – január 1-jei hatállyal lemondott posztjáról. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap, december 18-án egyhangú szavazással elfogadta a lemondást. A rendszerváltást követően – nem egészen héthónapos hivatali idejével – Ragáts Imre volt a Magyar Televízió Rt. legrövidebb ideig működő, hatodik elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik