Belföld

600 millió forint az elbocsátott köztisztviselők új munkához jutására

A Munkaerőpiaci Alap 600 millió forinttal támogatja, hogy az elbocsátott köztiszviselők hasznos munkához jussanak a civil szférában - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A korábban köztisztviselői munkát végzők eredményesen segíthetik a civil szférát az uniós pályázatok kidolgozásában – véli a szaktárca. Eddig 728 elbocsátott köztisztviselő jelentkezett a minisztérium non-profit programjára. A jelentkezéseket január 20-ig fogadták. Azok jelentkezhettek a megyei munkaügyi központokban, akiket tavaly év végén bocsátottak el a közszférából.

A foglalkoztatási tárca tájékoztatása szerint a legtöbben 252-en a fővárosból regisztráltatták magukat, számottevő még a Baranya megyei, Győr-Moson-Sopron megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei érdeklődők létszáma is: 55, 54, 51. A legkevesebben Nógrádban és Fejér megyében jelentkeztek. A non-profit szervezetek állásajánlatait, pályázatait január 26-ig fogadják be a munkaügyi központok. Ezt követően derül ki, hogy civil szervezetek milyen munkaerőt keresnek. Ennek alapján szervezhetők meg a képzések, átképzések is. A non-profit szervezetek pályázatairól Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter február 25-ig dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik